Tallikäyttäytyminen

Talli on hevosten koti

Liikuthan tallissa rauhallisesti ja metelöimättä. Siivoathan jälkesi ja viet tavarat takaisin paikoilleen. Käytävät tulee pitää siisteinä, jotta niillä on turvallista kulkea. Jätäthän omat tavarasi satulahuoneeseen, ei käytävälle.

Älä mene sellaisen hevosen karsinaan, jonne sinulla ei ole asiaa. Tallissa on tuntihevosten lisäksi yksityisiä hevosia, joita ei saa häiritä. Myös tuntihevosille tulisi antaa rauha, silloin kun hevonen ei ole menossa tunnille.

Ethän tuo omaa lemmikkiäsi mukanasi tallille. Tilallamme on eläimiä tarpeeksi omasta takaa.

Tallialue on savuton!

Tallilla saa oleskella tallin aukioloaikoina.

Hevosten hoitaminen

Ratsastaja laittaa hevosen itse kuntoon tunnille. Alkeiskurssilaiset hoitavat hevosia aina taluttajan tai apurin kanssa. Minituntilaisille laitetaan hevoset valmiiksi. Myös kokeneemmat ratsastajat saavat apua sitä tarvitessaan. Pyydäthän rohkeasti apua, kun sitä tarvitset!

Hoidettaessa hevoset laitetaan aina riimulla kiinni seinään. Älä sido hevosta kiinni oveen tai kuolaimesta. Suurimmasta osasta karsinoita löytyy valmiina ketju, johon hevosen voi laittaa kiinni. Voit myös sitoa hevosen riimunnarulla, joita löytyy tallista.

Tarhat

Tarhassa olevien hevosten tulee antaa olla rauhassa. Älä mene liian lähelle aitaa tai silittämään hevosia. Tarhojen vieressä juokseminen ja hevosten juoksuttaminen on kiellettyä.

Hevosten ruokinta

Hevoset ruokitaan kolme kertaa päivässä. Ruokinnan hoitaa tallin henkilökunta. Muu hevosten ruokkiminen tai makupalojen antaminen on kiellettyä. Hevosille tulee antaa ruokarauha.

Ratsastajan varusteet

Kypärä

Ratsastettaessa kypärän käyttö on pakollista. Kypärää on hyvä käyttää myös hevosta hoidettaessa karsinassa. Tallimme toimistosta voit lainata sopivan kypärän.

Hanskat

Hanskat on hyvä olla kädessä ratsastettaessa ja hevosta taluttaessa. Talvella hanskat pitävät kädet lämpiminä.

Ratsastushousut

Sopivat ratsastushousut antavat hyvän pidon ja ovat mukavat jalassa. Alkeiskurssilaiset ja minituntilaiset voivat käyttää myös muita housuja. Tällöin otettava huomioon, että housut eivät saa olla liukkaat tai liian tiukat.

Ratsastuskengät tai saappaat

Ratsastuskenkien ja -saappaiden tulee olla nilkkaa tukevat ja sileäpohjaiset. Myös kumisaappaat käyvät! Lenkkitossuilla ei saa ratsastaa, sillä ne voivat jäädä kiinni jalustimeen.

Muu pukeutuminen

Ratsastamaan tullessa pukeudu kelin mukaan. Talvisin ratsastetaan maneesissa, mutta maneesi ei ole lämmitettyä tilaa.

Ratsastaessa hiukset laitetaan kiinni pois silmiltä.