Alkeiskurssi alkaa tammikuussa

23.11.2022

"Ratsastus on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Ratsastusta voi harrastaa ympäri vuoden maaseudulla ja kaupungissa sekä ulkona luonnossa että ratsastushallin (maneesi) suojassa."
Suomen Ratsastajainliitto 

Seuraava alkeiskurssi alkaa 2.1.2023 klo 18!

Alkeiskurssin ensimmäisellä kerralla järjestetään maksuton teoriatunti, jossa tutustutaan tallin käytäntöihin ja tiloihin. Kymmenen seuraavaa kertaa ovat ratsastustunteja.

Alkeiskurssilla jokaiselle ratsastajalle jaetaan kokoonsa nähden sopiva hevonen tai poni. Kaikilla on alussa taluttajat, jotka auttavat niin tunnilla kuin myös tallissa hoitotoimenpiteissä. Mielestämme on tärkeää, että hevosen kanssa opitaan toimimaan myös ratsastustunnin ulkopuolella. Yhteistyö hevosen kanssa on tärkeä osa lajia! Taluttajat jäävät pois sitten kun meno tuntuu varmalta ja koska olemme kaikki erilaisia oppijoita, on taluttajien tarve yksilöllistä. Jotkut tarvitsevat tukea hieman kauemmin kuin toiset. Apua saa aina pyytää.

Kurssin aikana opetellaan hevosen hallintaa käynnissä ja ravissa. Tehtäviä ovat siirtymiset askellajien välillä, pysähdykset ja liikkeelle lähdöt, kääntämiset ja suoristamiset. Näitä harjoitellaan erilaisten tehtävien kautta toistoja tehden. Myös tasapainon harjoittelu on tärkeä osa lajia. Sään salliessa käydään rauhallisilla maastolenkeillä.

Ratsastustunnin kesto on 50min ja hinta 45 euroa. Yhteensä alkeiskurssi kestää 11 viikkoa. Kokonaishinta on 450 euroa, joka laskutetaan ennen kurssin alkua.

Trans Horses ky on Suomen Ratsastajainliiton Laatutalli. Tämä tarkoittaa, että toimintamme on SRL:n valvomaa ja hyväksymää. Ratsastustunnin hinta koostuu koulutetun ja kokeneen opettajan antamasta opetuksesta, koulutetun hevosen sekä varusteiden käytöstä, avustajasta, tilan käytöstä sekä vastuuvakuutuksesta.

Varusteisiin ei kannata alussa satsata maltaita. Ratsastajan tärkein varuste on kypärä, jonka saa veloituksetta lainata tallilta tuntia varten. Mukavilla housuilla, joissa on liikkumavaraa eikä hankaavia saumoja, sekä kumisaappailla pääsee hyvin alkuun. Käsineiden käyttö on makuasia, talvella toki suotavaa. Ohuet sormikkaat toimivat hyvin! Ratsastajan yläosa kelin mukaan, kuitenkin niin, että yläosa ei sisällä roikkuvia huppuja tai naruja, jotka voivat jäädä kiinni. Hiukset pidetään aina kiinni, etteivät ne tule silmille.

Alkeiskurssin jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokurssille, johon varmistetaan paikat ennen alkeiskurssin loppumista. Jatkokurssin kesto on yleensä 10-15 ratsastuskertaa. Jatkokurssilla harjoituksia jatketaan siitä, mihin alkeiskurssilla jäätiin. Tarvittaessa taluttajat ovat yhä mukana.

Ryhmään mahtuu 8 oppilasta. Varaa paikkasi puhelimitse. Lisätietoja tallilta tai puhelinpäivystyksestä!

04.11.2022Kevätkausi 2023
23.11.2022Alkeiskurssi alkaa tammikuussa
08.11.2022Joulunajan pyhien ratsastustunnit
20.10.2022Pukuratsastus ja pikkujoulut 11.12
24.04.2022Syyskausi 2022